Featured album
Username
Password
Register | Request password

SKANKIN' MONKS feat. PETER TETTEROO - Ma Belle Amie |22-09-2011

THE SKANKIN' MONKS feat. PETER TETTEROO - Ma Belle Amie

The Skankin’ Monks slaan een brug tussen heden en verleden, tussen verschillende genres en nationaliteiten. Zo nam de Amsterdamse reggaeband samen met hun held Eek-A-Mouse een dampende versie op van hun zelfgeschreven Smoke With The Pope. Daarnaast mixten de monniken voor Jah6 de André Hazes kraker Zij Gelooft In Mij en produceerden ze bovendien de dub versie. Het voorafgaande verbleekt echter met de stunt die de mannen ditmaal uit hebben gehaald.

Voor hun nieuwste cd hebben ze namelijk hun tanden gezet in Ma Belle Amie, een van de grootste hits uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Wereldwijd werden er van deze Tee-Set klassieker ruim zeven miljoen exemplaren verkocht en alleen in Amerika en Canada gingen er al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank.

Het liedje zit zo in ieders geheugen gegrift, dat je wel gek moet zijn om er een nieuwe versie van op te nemen. Maar dat is precies wat The Skankin’ Monks hebben gedaan. Het resultaat klinkt zo fruitig en fris dat het lijkt alsof het nummer gisteren pas geschreven is.

Bij hun monnikenwerk hebben The Skankin’ Monks gebruik gemaakt van de oorspronkelijke zangsporen die zanger Peter Tetteroo in 1969 inzong. Als je zijn prachtige donkerbruine soulstem hoort, lijkt het niet alsof hij precies negen jaar geleden (op 9/9) al overleden is, maar simpelweg van een lange vakantie op Jamaica genoten heeft.

Het resultaat is gestoken in een superproductie van Sander Baas, de geluidstovenaar die in 1996 al verantwoordelijk was voor de met platina bekroonde, eerste - en enige - nummer 1 hit van Rob de Nijs: Banger Hart. Verras jezelf met Ma Belle Amie 2011!

Release download: via de sites van oa 538, Hitzone, Free Record Shop, Top 40, MSN, Planet Music, SBS, Heineken, Mega Media, Download Music, Media Gigant, Tv Oranje, Samsung en vele, vele anderen

CD Single te bestellen voor slechts €4,99 plus porto, mail: office@centertainment.nl

« return